Press "Enter" to skip to content

Striimataanko juhla-aikana?

Kyllä.

Ihmiset eivät voi, tai pääse, koronarajoitusten vuoksi matkustamaan juhliin/tilaisuuksiin, mutta tahtovat olla läsnä edes sähköisesti.

Siihen tulee jonkinasteinen ratkaisu striimauksen kautta.

Eihän se sähköinen yhteys koskaan ole samaa, kuin olla itse läsnä, mutta melkein.

Konfirmaatiostriimaus Pielisensuun kirkosta

Jos tilaisuuden järjestäjä haluaa, voi striimin rinnalla olla myös paluuyhteys katsojiin päin videopuhelun, tai chattiruutun kautta. Nekin voidaan nostaa striimiin kaikkien näkyville kohtuuvaivalla. Kysyy yhtä ihmistä päivystämään, eli moderoimaan, että pysytään asiassa, mutta ei ole mahdotonta puuhaa.

Tästä voisin tehdä demovideon, mikä avaa ideaa laajemmin, kun näette, mitä tarkoitan, mutta sitä vuottaessa saa piisata tämä tekstillinen selitys.

Striimiin voidaan myös tehdä etukäteen valmiita videopätkiä ja musiikkiesityksiä ym kuvallista materiaalia, jotka ajetaan sitten suoraan lähetykseen kaikkien iloksi.

Ne voivat olla vaikka omalla puhelimella tehtyjä, nykykännykän kuvan- ja äänenlaatu riittää aika pitkälle. Tai sitten sovitaan kuvaussessio ja tehdään juttu valmiiksi yhdessä?

Hyvä puoli asiassa on siinä, että jos striimi toteutetaan yksityisenä, se näkyy vain kutsutuille ja linkkiä voi jakaa tekstareina/what´s apissa jne keinoin ja se toinen hyvä puoli: se jää palveluun katsottavaksi myöhemminkin.

nettikoulutustilaisuuden striimauksen valmistelua Humakin Haagan yksikössä

Striimi voidaan myös tallentaa ja laittaa muistitikulla talteen ja jakeluun. Useat nykyiset televisiot osaavat toistaa muistitkulta videoita. Näin ei jäädä pelkän nettiyhteyden varaan.

Tämähän nyt suorastaan vaatii demovideon tekoa?