Muistojen keräys Kiihtelysvaaran kirkonmäeltä

Kiihtelysvaaran kirkon sammuttaja työssään 23.9.2020


Muistitiedon keräys ja videointi koskien tuhopoltossa 23.9.2018 tuhoutunutta Kiihtelysvaaran kirkkoa ja suullista muistiperinnettä Kiihtelysvaaran kirkonmäeltä on tarkoitus aloittaa vuodenvaihteen 2021 jälkeen.

Koronan sallimissa rajoissa.

Tämä keräyshanke toteutetaan joukkorahoitusmallilla, Kansan sivistysrahaston Kulttuurilahjahankkeen kautta, ja voit tukea sitä lahjoituksin allaolevasta linkistä:

https://kulttuurilahja.fi/hanke/muistoja-kiihtelysvaaran-kirkonmaelta-suullisen-tarinaperinteen-kerays/

Hankkeen Youtubekanavalle pääset tästä

Hankkeen Facebooksivulle pääset tästä

Keräystyöstä kertyy kuluja, mm matkojen, laitteiden ja tarvikkeiden osalta ja saavutettavuusperiaate vaatii videoiden tekstitystä, joka pitää ostaa ulkopuolisesta palvelusta. Palkkaa tästä ei tekijöille makseta, vaan hankkeella rahoitetaan kertyviä kuluja . Koottujen muistojen videoinnit jäävät kiinnostuneiden käyttöön internetin ihmemaailmaan.

Ensimmäisenä muistojaan kertoi Jukka Erkkilä:

Paloyön tunnelmat olivat tuoreeltaan tälläiset

Keräämällä ja koostamalla kirkonmäkeen kohdistuva suullinen muistitieto vielä eläviltä ihmisiltä sarjaksi lyhyitä videoita, saadaan edes osa vanhoista tarinoista ja henkilöhistorioiden palasista kerättyä talteen jälkipolville. Kerätyistä muistoista on tarkoitus koostaa myös pitkä versio, joka esitetään erillisessä tilaisuudessa hankkeen päätteeksi.

https://www.facebook.com/kulttuurilahja

Print Friendly, PDF & Email