Julkaistu

Yhteysropleemit hoidettu

Mokkulanketkuhan se oli, kun ahidisti yhteyksiä.

Nopeus
Nopeustesti 2.9.2016

Nyt on sitten, ainakin testijakson ajan,  ollut vilhakkaa viiletystä biteissä. Olisi vaan bittejä, mitä viuhuttaa. Pelkkien Yoube-videoiden kateluun tässä on kyllä nyt käytössä  liikaa vauhtia.

Mutta ennen kuin tuohon päästiin, niin piti ajaa 40km päähän viemään ”huoltoon” kenkkuilevaa mokkulaa. Aspa-pojalla ei nyt ollut sitten ihan kaikki asiakaspalvelujutut kohdillaan, kun:

Käväisi tauon päälle kääntämässä taukokelloonsa vartin lisää aikaa ja katosi pisteeltä juoksujalkaa.

En ehtinyt ampaisemaan ständin takaa kimppun, eikä ollut soveltuvia heittovälineitä mukana, niin annoin juosta ja odottelimme toisten pisteellä seisoskelevien kanssa sitkeästi, tosin jotkut luovuttivat ja ilmeisesti poistuivat koko liikkeestä.

Antoi huollon ajaksi varalaiteeksi ikivanhan 3G-tikun, johon myi uuden 4G-liittymän

Kuulemma huoltoon tuomani tikku oli myös 3G. Juu ei. 4G:nä se on mulle myyty ja kertaalleen uuteen, simmeineen, vaihdettu. Ne kun oli joulun nurkilla menneet rikki. WLAN-purkissa seinällä käyttämällä.

Painotin vielä standilä ja ääneen moneen kertaan, että minulla ei ole windows-koneita, eli jos härvelin asetusten hallita vaatii selaista konetta, niin en tartte sitä. ”ei näitä tartte säätää”. OK.

Ajoin sitten sen 40km takaisin, kotiin, tosin motoristille tuo kilsamäärä hieman venähti..

Kortti tikkuun ja tikku purkkiin.

Eipä ota yhteyksiä…

Tikku irti ja mäkkiläppäriin.. Eipä tunnista sitä.. tehtaan sivuilta uusimmat ajurit.. Eipä tue enää -11 tehty tikku uutta käyttisversiota.. kauhean kikkailun avulla tikun saa pakoitettua ottamaan yhteyden automaattisesti.

Mutta ei 4G-verkkoa, ei tule 15Mb/s eli tule 50Mb/s. .tulee 2-5Mb/s ja pätkii koko ajan.. koska se jantteri myntipisteellä antoi sen ikivanhan 3G-tikun. Ulos menee 2-3Mb/s, jos menee.

Eipä tässä ois tarvinnut kuin lataila isoja tiedostoja asiakkaille..

Teknisen tuen kanssa säädetään, lievää kypsiintyneemmän some-avatumisen jälkeen. Ja tutkitaan.. ja yhenäkkiä Tukilikka keksii, että mulla on väärä mokkula.

Seuraavalla viikolla löytyy saumaa taas ajaa myymälän aukioloaikana sinne myyntipistelle ja vaihtaa tikku oikeaan.  Siinä sentään on oma ip-pohjainen halintaliittymä.  Tällä kertaa vuorossaolevala myyntijantterilla on homma hanskassa, paitti että yrittää ensin  tyrkyttää mokkulareititintä,  joka ei mulla vaan pelaa, kun verkko täällä päämajassa on rakennettu omien WLAN-purkkien varaan ja se ei osaa kytkeytä tuohon TeleWellin tukiasemaan..

Mutta silti kahesti 80km tuollaisen alle kympin arvoisen härvelin takia ottaa pattiin ihan satasella. Se on kaikkine kuvioineen alun kolmatta tuntia aikaa ja dieseliä/bensaa hävökkiin, kun ei ole muuta asiaa sinnepäin, eli keikkaa sopivasti hoodeilla.

Miksi näitä ei toimiteta valmiiksi konffattuna, että napsahtavat nettiin laakista? Nyt pitää ensin käsin(!) painaltaa yhteys päälle, sitten syvemmältä valikoista lukita verkko ja säätää idle mieluisaksi.  Ja muistaa tallettaa asetukset ja uudelleenkäynistää härveli. Tai miksi ihmeessä näitä asioita, kun kerran ollaan samaa firmaa, ei voi hoitaa alusta loppun Soneran myyntipisteillä? Oli meinaan tosi likellä, että kävelen ostoshelvetissä toiselle puolen käytävää ja vaihdan Elisalle. Niillä vaan ei ollu tsiinä hyvää tarjoustyrkkyä päällä

Vähemmän teknisesti asennoitunut henkilö saattaa heittää homman sikseen. Ei olisi iso homma siinä pisteellä käyttää koneessa ja kattoa, että pelaa. Tikku ja liittymä?

Tässä vaiheessa voinen tarkentaa, että Tele-Finlandin Joensuun Pilkon Citymarketin myyntipisteestä on ollut koko ajan puhe.  Artikkelikuva on sieltä vartoessa napsastu.

Eniten tässä syö se, että operaattorit eivät myy kuituliittymiä tähän kylälle. Valokuitu menee ihan tästä torpan ohi. Elisan ja Soneran, molemmat, mutta niihin ei päästetä asiakkaita, edes rahalla, vaan tyrkytetään noita mokkuloita, mitkä eivät selkeästi ja oman pitkäaikaisen kokemuksen perusteella toimi täällä luotettavasti. Ainut vaihtoehto kiintään yhteyteen olisi Elisan ADSL.. juu ei.

Tai saan sellaisen valokuidun kyllä itelleni erikseen tuolta kytkentäpisteeltä, eli Oravanpesältä vedettynä , mutta maksaa tuhottomasti tuhansia tehdä ja kuukaudessa usempia satasia. Toisaalta sitten olisi gigabittivauhti.. voisin pyörittä omaa serverifarmia?

Jakaa vaikka kuvia tästä kätilläkistä? IMG_4216

Print Friendly, PDF & Email