Julkaistu 1 kommentti

Kalustonpäivitystuskaa, eka osa

cropped-2014-08-09-20.32.00.jpgOlen aikaisemminkin voinut tästä kertoa, mutta keikkatiskinä palvelee -99 ostettu 24-kanavainen Soundtracs.

Tehdas teki konkat pian tuon jälkeen, joten merkki on jäänyt usealle tuntemattomaksi.

Nyt vuodet ja keikat ovat ajaneet laitteesta siinä määrin ohi, että on aika vakavissaan miettiä uuden härvelin laittoa. Ennen kuin laite pettää keikalla ja kaikilla on huono elämä.

Saa sitten palvella treenikämpässä kunnes kuolee lopullisesti.

Brittitiskillä on ollut ilo ruuvailla. Onpa tuolla tehty useampikin demotallenne. Mutta se koko ja uupuvat ominaisuudet..

Speksit ovat aikalailla tässä:

  • Kepeä – roudaan pääsääntöisesti yksin
  • 16 mikkikanavaa on aika optimi – enemmät kanavatarpeet yllättävän harvassa
  • Dynamiikanhallinta ym digikikkareet joka kanavassa
  • USB/FireWire-äänitysmahdollisuus, moniraitaisuus etusijalla, etenkin mobiilistudion, Presonus Studio One, kanssa yhteensopia, eli standardi rajapinta pitää löytyä. Core Audio/ASIO kelpaa ihan hyvin.
  • AUX-lähdöille on käyttöä yllättävän paljon
  • Helppo käyttöönotto ja hallittavuus – ikänäkö ja hämärät keikkapaikat & epäselvät merkinnät ovat yhdistelmänä ihan hanurista
  • Moottorifaderit: Ei! Niihin uponneet valmistuskustannukset on niistetty jostain muualta.
  • Etähallinta iPhone/Mac/Android plussaa – pelkästään iPadilla etähallittava ei ole hyvä, kun en viiti moiseen mikserivalinnan vuoksi investoida. Yhden hinnalla saisi uuden mikserin(!)Soundcraft

Sehän tässä on, että kokemusta eri valmistajien digikonsoleista on, vaan millainen sopisi omiin käpäliin ja etenkin: käyttötapoihin? Vanhan miehen analookitausta istuu sitkeässä.

Joku kun tekisi noihin spekseihin sopivan, jossa hintakin kohtaa pienyrittäjän maksukyvyn, niin olisin tyytyväinen. Tämä Soundcraftin digivimputin, jota ajoin Lohjalla elokuussa -15, on vaan ihan liian iso.

Ja ennenkun joku ehdottaa: Behringerit eivät tule minulle omaan käyttöön. Firman bisnesmalli on ostaa joku pieni toimija hyvällä tuotteella/toimiva tuote, mutta kopioida sitä sitten halvimman mahdollisen kautta, eli pilata hyvä idea surkealla toteutuksellaan. Sellaisella mallilla ei tehdä pitkäikäisiä käyttökaluja. Etenkin kun myyntihinta ei seuraa tuotantolaatua. Ja minä tahdon laatulaitteen, joka kestää..

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ajatus kohteelle “Kalustonpäivitystuskaa, eka osa

  1. […] Nippu erilaisia konsertteja ja konsoleita. Analookisesta digitaaliseen ja, totta kai, tuo aikaisemmin mainittu ”Made In UK” työhevonen. […]

Kommentointi on suljettu.