Julkaistu 1 kommentti

Uutta kohden

Vuosi on taputeltu nippuun ja uusi on ehtinyt alkamaan.

 

Äänisetälle se tarkotti paitsi huokaisuhetkeä marras-joulukuun kiiruista, myös kalustopävityksiä.

Pitkän pohdinnan ja asiakkaiden keikkalaskusuorituksien kärsivällisen vartomisen jälkeen tuli tilattua, St Paul´s Soundista uudet aktiivikaapit pikkukeikoille.

Entiset karvanopat ja sekalaiset laina- ja asiakaskamppeet jotenkin kypsyttävät miestä.

Yksi jouluanajan keikka tehtiin yhdellä kajarilla, kun asiakaan kalustoon kuuluva aktiivijammuparista toinen olikin yllättäen muualla, kuin lokaatiossa. Assari keksi, että pistetään se ainukainen kajari tolpan kanssa alttarikaiteen sisäpuolelle ja sehän toimi. Vanha kivikirkko pelasti akustiikallaan tilanteen. Noheva jannu, kun osasi ajatella lootan ulkopuolelta. Itse olin pidempään miettinyt, että sitä voisi joskus kokeilla, mutta nyt oli pakko.

Nämä uudet Yamahan DXR10– pöntöt tuntuvat olkkaritestien, meillä on keskimääräsitä tilavampi olkkari ja perhe ymmärtää laitteiden levitämistä pitkin käytettävää tilaa testaamisen merkeissä,  jälkeen aika mojovilta vehkeiltä. 14.6kg ja 1100W peak ja noin 700W jatkuvaa tuntuu triplakivalta. Ja vielä näyttävät ihan siedettäviltä.

Kunhan keikkaputki aukeaa ja kertyy tutuista nurkista noiden pönttöjen kanssa livekokemuksia, tulee enemmän avautumista. Ainakin nykyisen karvanoppien roudausketutus loppui laakista. Isoja rohjoja, jotka sopivat autoon kun miettii tarkasti. Nuo menevät heittämällä. Jonkinmoiset roudaussuojat niihin pitää kyllä pikavauhtia kehittää, ennenkuin ovat ihan ruvella.

7 vuoden tehdastakuu yllyttää pitämään hyvänä. Tavoite on vuosikymmennen käyttö, ellei tule vahinkoja/kalustopävitystä väliin. Tai iske akuutti rahapula ja joku tule lompsa ojossa tarjoamaan käypäistä hintaa noista. Tai sitten huomaan kohta ostavani vielä toisen parin ja aktiivisubbarit niiden kaveriksi. Ihan vaan niitä vähän suurempia pikkukeikkoja varten. Sitten kyllä menee autokin vaihtoon..

Tuttu vaihtoi alaa ja asuinpaikkaa ja siitä seurauksena räkkiin ilmestyi tc Heliconin Voice Works- ihmepalikka. Osaa tehdä harmonioita ja korjailla vireitä ns lennossa + toimii kaikulaitteena. On vielä varustettu omalla etuasteella phantomsyöttöineen.Keveissä korjauksissa kuulostaa jopa ihan luonnolliselta ja tietyissa jutuissa keinotekoinen soundimaailma voi toimia kivana tehosteena?

Tätä pitää kokeilla pidemmän kaavan kautta eri materiaalille. Wanhahan tuo on, mutta se ei hirveämmin haittaa, kun halvalla sai. Ainakin mäkissä peuhaava säätösofta näyttää alustavan tutkailun perusteella aika kivalta. Nyt vaan pitää opetella käyttämään MIDI:ä, että saa siirrettyä ja säädettyä soundeja lootaan ja takaisin.

Tänne asti olen onnistunut välttelemään sitä maailmaa. Niinkuin valaistuksen DMX- juttuja. Niihinkin pitää syventyä ennen seuraavia keikkoja. Onhan tässä pariviikkoinen aikaa. Ja saan valokamat käsiini paria päivä ennen ekaa keikkaa. Voipi käydä melkoinen valoshow tuvassa testivaiheessa. Onneksi ei ole päivätyötä kiusana.

Mikseri pitää kanssa päivittää. Lopultakin. Nykyinen -99 Soundtracs on iso analookikauden tuote. Olisi nin kiva, kun olisi kanavakohtaiset gatet ja kompurat ja efektit ym pelit ja kellot, kaikki näpsästi yhdessä kompaktissa paketissa. Ja jos se vielä tarvittaessa toimisi stageboksina…

Etähalinta jees, mutta likipitäen pakollinen iPadi-ostos sen kylkeen syö miestä. Sillä hinnalla saisi monta mikkiä, joita myös pitää päivittää. Konkkamikkejä solisteille/äänittelyyn..  jonkinmoiset kuuulokemikit radio-ohjelmien teossa vois kanssa olla kivat..

Ja joku on pistänyt hukka-nimiseen jemmaan useamman mikkijohdon. Käytän tarkoituksella yhtä tiettyä Cordialin vihreää kaapelia, niin eivät kovin helposti sekaannu keikoilla talon/lainasetin tavallisen tuttuuihin mustiin piuhoihin, mutta jotenkin niiden määrä on vähentynyt reilussa vuodessa aika monella. On pitänyt hommata mustaa tilalle. Nytkin studion seinäkoukussa roikkuu monta mustaa rikkinäistä kaapelia odottamassa motivaatiohetkeä. Niitä uusia.

Harmittavasti käyttämäni versio on poistunut markkinoilta ja joudun valitsemaan toisen värin, ellen tyydy perusmustaan ja merkkaa kaikkia kaapeleita jollain näpäkällä värillä. Toistaiseksi olen pyöräyttänyt erkkarilla renkaan liittimeen, mutta tarvitaan pysyvämpi je näkyvämpi keino. Etenkin nopsa ja halpa.

Yksi joulunalusajan oivallus oli ostaa, lopultakin, työkaluvaunu kamppeiden kuskaamiseen. Ja Clas Ohlsonilta löytyi joulun tarjouksesta aika soiva peli. Gocraftin muovihökötys Siihen sopii yläosaan kivasti mikkejä ja alaosassa kulee kriittisimmät kaapelit. Sopii tälläiselle yksinroudaajalle.

Vetoaisa ja renkaat ovat kiva lisä. Ja kannen kahvasta kantaen ei hakkaa normiportaissa joka askelmalle. Kestävyys onkin se jännäkakan paikka. Ainakaan kovin kylmään tuota ei viiti viedä murjottavaksi. toisen vastaavan voisi valjastaa räkkilaitteiden kuljetukseen? Alustaavasti näyttäisi, että muutaman tarpeellisimman paavon tuollaisen saisi kohtuuvaivalla asennettua.

Mutta näissä tunnelmissa nyt. Näin levon kautta on hyvä taas ponnistaa kohti tulevia haasteita.

Print Friendly, PDF & Email

1 ajatus kohteelle “Uutta kohden

  1. […] Tästähän avauduin aikaisemmin. Nyt ne on koeponnistettu kolmessa aika erilaisessa tilanteessa ja paikassa ja esiintyjillä. […]

Kommentointi on suljettu.