Julkaistu

Viikonloppukiivanpitokuviot

tai siis tämähän meni jo…

2015-04-24 22.08.29

Tuli käytyä tuolla länsirannikolla katsomassa Kokkolan nurkkia. Kouluruotsia ei tarvittu, sillä kohtaamani alkuasukkaat puhuivat suomea. Edellisestä käyttökerrasta on sen verta aikaa, että olisi tökkinyt tunteella, kunnes viesti olisi mennyt läpitte.

Itse asiassa olin miksaamassa. Ja siksi tälläinen loiva itseruoskintasävytteinen blogiavautuminen. Alaotsikko voisi olla ”B”- merkkiset audiotuotteet ja analookimiehen angsti.

Ei niin, etteikö digitalia ole tuttua. En vaan yleensäkään tykkää Uli Behringerin tavasta tehdä pisnestä, eli ostamalla firma, jolla on hyvä tuote jo markkinoilla ja sitten tunkea markkinoille halpahintaisia kopioita samaisista laatutuotteista, eli kopioida toisen työtä ja lätkäistä päälle oma nimi. Näin kävi esimerkiksi Turbosoundin kaiuttimille. En meinaan usko, että laatu pysyy entisellään. Juuri kuulin, että TC Helicon ja Electronics ovat joutuneet samaan suuhun.

2015-04-25 18.05.43Eli työkaluksi oli kiikutettu X32. Lauteilla ”Esa Tasaraha ja Vesa”. Tyyli kantria.
Sehän sopii aina.

Siis tyyli.

Kun oli selvitty roudauksesta saliin, todella jyrkät portaa toiseen kerrokseen, alkoi taistelu.

– sähkö.. ei maadoitettuja rasioita näkyvissä, jatkojohdot tulivat hyötykäyttöön.

– Konsolin retitys oli tooooodella mielenkiintoisessa asennossa edellisen käyttäjän jäljiltä. Yhteen sisääntuloon tuleva signaali pompotti tasomittareita monessa kanavassa ja vain osa tuli läpi mastereille asti.

– Stageboxi ei synkannyt konsoliin, eli mentiin siis vanhaan kouluun, eli vedettiin paljon kaapeleita lavalta mikserille

– em syistä johtuen mm monnarit olivat jännät. Onneksi(?) konsolin omistaja ajeli niitä iPadillaan lavalta, rumputtimen tyköä, niin sain vähän helpotusta oudon kapineen kanssa telkkuamiseen.

Olin yrittänyt tankata uutta tutavuutta tutuksi lukemalla manuaali, mutta eihän se toimintalogiikka ollut uponnut kaaliin. Tökkimällä ja fundeeraamalla mentiin maaliin asti.

Sitten olikin seuraava päivä ja toinen paikka ja keikka.. Kokkolan helluntaiseurakunta, ja sama bändi + kirjanjulkistustilaisuus. Ja samanlainen konsoli. Jouduin pomppaamaan remmiin ennen talon äänijampan saapumista paikalle ja hikihän siinä tuli. Taas kerran reititykset eivät menneet omaan logiikkaan sujuvasti.

Soundchekin loppusekunneilla paikallinen vakiokävijä totesi ohimennessään, että mennään lian hiljaa. Harvemmin vanhempi mies sanoo noin. Yleensä pyydetään hiljemmalle. Pari db:tä lisää masteriin ja kuului hyvin.

Olisiko sitten hieman tullut hapanta henkilökemiasoppaa, kun talon äänijamppa tykkäsi ajella iPadillaan paitsi monnareita, sovitusti, myös koskea salimiksaukseen? Päädyin pitämään sormia fadereilla, niin ei moottorit pääse liikuttelemaan omaa näkemystäni toisenlaiseksi.

Kotimatkalla tuli keikkaa kelattua joka suuntaan ja lopputulos oli, että ”B”- merkkiset konsolit ja minä emme vaan tykkää toisistamme. Bändi oli hyvä.

Print Friendly, PDF & Email